Smart Organic

BIO Mungóbab

Tartalom: 500 g
HETI AKCIÓ
2.090 Ft
Termékszám: SM127
-+

Vagy rendelje meg az alábbi e-mail címen: info@futunatura.hu

HETI AKCIÓ - Használja ki a 16% kedvezményt a kínálatunkban található összes termékre.
  • A termék raktáron van
  • Minőségét megőrzi: 2026.01.04.
  • Feladás ma!
Jóváírás
A vásárlással ennyit nyer: 49 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 14.900 Ft felett
Ajándék 20.000 Ft felett
Fizetési mód
paymentsFizetési mód
Szállítási díjak
MPL futárszolgálat

Termékinformáció

Általános Használat Összetevők Figyelmeztetés
  • Általános

    Mungóbab – egy meglepő, ismeretlen hüvelyes, szuper hasznos tulajdonságokkal.

     

    A mungóbab (Vigna radiata) a hüvelyesek nemzetségébe tartozik, amely egyedülálló fehérje- és élelmi rostforrás. Ősei Indiából származnak, ahol különösen széles körben használják. A növény 30 cm-től akár 1 méteresre is megnő. 

     

    Ízletes pörköltet, salátát készíthetünk belőle, vagy töltelékként is felhasználhatjuk.

     

    A mungóbab sokoldalúan felhasználható hüvelyes növény:

    • levesekben és pörköltekben,
    • különböző saláták kísérőjeként,
    • különböző ázsiai ételekben,
    • töltelékek, mártások összetevőjeként,
    • csíra formájában a legkülönfélébb száraz ételekben.

     

    Apró zöld bab, amely rendkívül fontos az ázsiai konyhában.

     

    A mungóbabot ősidők óta használják Ázsiában. Hagyományos ételekhez adják, és finom palacsintát is készítenek belőle fűszeres burgonyatöltelékkel, ami masala dosa néven ismert. Itthon még viszonylag ismeretlen, de lassan kezd teret nyerni nálunk is. 

    Európában különösen népszerűek a csírái, mivel ropogósak és friss ízűek. A bab otthon is egyszerűen csíráztatható, és számos friss étel készíthető belőle.

     

    A Smart Organic márkájú BIO Mungóbab előnyei

    • minősített biotermesztésből származik,
    • magas fehérje- és élelmi rosttartalmú,
    • felhasználható csíráztatásra,
    • sokoldalúan felhasználható a konyhában.
  • Használat

    Felhasználási javaslat: Öblítse le a babot folyó hideg víz alatt. Távolítsa el a szennyeződéseket. Tegyen egy csésze babot egy lábasba, és fedje le 3 csésze vízzel, majd forralja fel. Csökkentse a hőfokot, és főzze addig, amíg a bab eléri a kívánt puhaságot, körülbelül 20-30 percig. Csöpögtesse le, és a bab készen áll a felhasználásra.

  • Összetevők
    Tápérték 100 g-ban
    Energiaérték 1481 kJ / 351 kcal
    Zsír 1,3 g
    - amelyből telített zsírsavak 0,3 g
    Szénhhidrát 53 g
    -  amelyből cukrok 6,6 g
    Rost 16 g
    Fehérje 24 g
     0,03 g

     

    Összetevők: BIO mungóbab ellenőrzött ökológiai termelésből (BG-BIO-22). Nem EU-mezőgazdaság.

    Származási hely: Argentína

    Nettó mennyiség: 500 g

  • Figyelmeztetés

    Figyelmeztetés: Tárolja hűvös, sötét és száraz helyen.

Probiotikus - mikrobiológiai kultúrákkal ellátott gumi.
BIO Mungóbab
2.090 Ft
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.