Kombu vagy Konbu
A kombu vagy konbu egyike Japán három legnépszerűbb algájának. Japánban a Kombu mellett a Nori és a ..
A weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása és a tartalom biztosítása érdekében. Néhány szükséges a webhely megfelelő működéséhez, míg mások nem kötelezőek. Több információ
A tudományos kutatások megerősítették, hogy a nori algákban található kémiai vegyületek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. A nori ideális választás utazásokkor, mivel sok tápanyagot tartalmaz. Ismerje meg a norit és olvassa el a teljes leírást...
Leírás
Rövid leírás:
A nori egyfajta ehető tengeri moszat, amelyet gyakran használnak az ázsiai konyhában. A neve a japán nyelvből származik, és a vörös moszat szárított leveleire utal, nevezetesen porphyra yezoensis-ra és porphyra tenera-ra. A nori szárítva fekete és zöld lesz. Az ázsiai országokban gyakran használják rágcsálnivalók készítésére, Amerikában pedig hagyományosan a híres sushi elkészítésére használják.
A nori nagyon magas mennyiségű B12-vitamint tartalmaz, ezért különösen népszerű a vegetáriánus étrenddel rendelkezők körében. Ugyanakkor az alga fontos étrendi jódforrás, amelynek hiánya gyermekek mentális retardációjához, hypothyreosis-hoz és megnagyobbodott pajzsmirigyhez vezethet.
Gazdag telítetlen zsírsavakban (linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat tartalmaz), és a nori algák zsírsavjainak akár 50%-a EPA. A nori magas szintű inozitolt és kolint is tartalmaz, amelyek részt vesznek a zsírok lebontásában és táplálják az agysejteket.
Felhasználási területek:
A tudományos kutatások megerősítették, hogy a nori algákban található kémiai vegyületek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. A japán Mie Egyetem tengeri biokémiai laboratórium kutatói azt találták, hogy az olyan alap étrendek, amelyekhez nori algákat adnak hozzá, megakadályozzák a bélben áttétek kialakulását.
A nori algákat az általános egészség javítására és a jobb jólét elősegítésére használják.
Felhasználási javaslat:
A legtöbb esetben a norit italok készítésére használják, de a kulináris élmények fokozása érdekében az ételekben is fogyaszthatók - ezek egyike a sushi. A nori és a tengeri moszatok általában szuper ételek, amelyek rendszeresen beépítése a napi étrendbe, hozzájárulhatnak a jobb általános egészségéhez.
Mellékhatások:
A nori sok nátriumot tartalmaz, ezért nagy mennyiségű alga hosszú távú fogyasztása krónikus veseelégtelenséghez, cirrózishoz és pangásos szívelégtelenséghez vezethet. Természetesen, ha követjük a fogyasztási utasításokat, ez nem történhet meg.
Ellenjavallatok:
A fogyasztást el kell kerülni azoknak a személyeknek, akik vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szednek. Az algákat a pajzsmirigybetegségben szenvedőknek sem szabad fogyasztaniuk, és a várandós és szoptató anyák az alga használata előtt konzultálniuk kell orvosukkal.
Tudtad?
A kombu vagy konbu egyike Japán három legnépszerűbb algájának. Japánban a Kombu mellett a Nori és a ..
Mivel a litothamnium képes tápanyagokat koncentrálni a tengervízben, több mint 32 ritka nyomelemet t..
Hétfő - csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.