üres!
A weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása és a tartalom biztosítása érdekében. Néhány szükséges a webhely megfelelő működéséhez, míg mások nem kötelezőek. Több információ
A mungóbab (Vigna radiata) a hüvelyesek nemzetségébe tartozik, amely egyedülálló fehérje- és élelmi rostforrás. Ősei Indiából származnak, ahol különösen széles körben használják. A növény 30 cm-től akár 1 méteresre is megnő.
A mungóbab sokoldalúan felhasználható hüvelyes növény:
A mungóbabot ősidők óta használják Ázsiában. Hagyományos ételekhez adják, és finom palacsintát is készítenek belőle fűszeres burgonyatöltelékkel, ami masala dosa néven ismert. Itthon még viszonylag ismeretlen, de lassan kezd teret nyerni nálunk is.
Európában különösen népszerűek a csírái, mivel ropogósak és friss ízűek. A bab otthon is egyszerűen csíráztatható, és számos friss étel készíthető belőle.
A Smart Organic márkájú BIO Mungóbab előnyei:
Felhasználási javaslat: Öblítse le a babot folyó hideg víz alatt. Távolítsa el a szennyeződéseket. Tegyen egy csésze babot egy lábasba, és fedje le 3 csésze vízzel, majd forralja fel. Csökkentse a hőfokot, és főzze addig, amíg a bab eléri a kívánt puhaságot, körülbelül 20-30 percig. Csöpögtesse le, és a bab készen áll a felhasználásra.
Tápérték | 100 g-ban |
---|---|
Energiaérték | 1481 kJ / 351 kcal |
Zsír | 1,3 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhhidrát | 53 g |
- amelyből cukrok | 6,6 g |
Rost | 16 g |
Fehérje | 24 g |
Só | 0,03 g |
Összetevők: BIO mungóbab ellenőrzött ökológiai termelésből (BG-BIO-22). Nem EU-mezőgazdaság.
Származási hely: Argentína
Nettó mennyiség: 500 g
Figyelmeztetés: Tárolja hűvös, sötét és száraz helyen.
Hétfő - csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.