Spirulina
Az aztékok a spirulinát használtak sütemények készítéséhez. A 16. század után elvesztették az érdekl..
A weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása és a tartalom biztosítása érdekében. Néhány szükséges a webhely megfelelő működéséhez, míg mások nem kötelezőek. Több információ
A Kelp pozitív hatással van a cukorbetegségben szenvedő betegekre, mivel befolyásolja a vércukorszintjét (csökkenti a vércukorszintet), ami különösen előnyös a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő személyek számára.
Leírás
Rövid leírás:
A kelp egy olyan tengeri moszat, amely gazdag tápanyagtartalommal rendelkezik, amely javítja egészségünket és még a betegség kialakulását is megakadályozza. A kelp az ázsiai ételek elkészítésének alapja számos ázsiai étteremben, mivel vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok természetes forrása. Valójában a tengerparton is megtalálhatjuk. Ez egy barna tengeri moszat, amely sekély, tápanyagban gazdag sós vízben növekszik az egész világon. Nátrium-alginátnak nevezett vegyületet állít elő, amelyet sűrítőként használnak számos ételben, beleértve a jégkrémet és a salátaönteteket. A kelpet nyersen, főzve, porként és étrend-kiegészítőkben is fogyaszthatjuk.
Az alga nagy mennyiségben tartalmaz:
A B-vitaminok nagyon fontosak a sejtek anyagcseréjének normál folyamatához, amellett, hogy energiát nyújtanak a testnek. A moszat kalciumot is tartalmaz, amely fontos az erős csontok és az izomműködés normál működésének fenntartásához.
Felhasználási területek:
A gyulladást és a stresszt kulcsfontosságú tényezőknek tekintik, amelyek hozzájárulnak a krónikus betegségek kialakulásához. Az algák az étrendbe történő beépítése számos egészségügyi előnyt jelent, mivel az algák nagyon gazdag antioxidánsokban, köztük a karotinoidokban, a flavonoidokban és az alkaloidokban, amelyek segítik a betegségek megelőzését. Az oxidatív stressz szív- és érrendszeri betegségeket okozhat. Sok bizonyíték van arra, hogy a moszat képes harcolni krónikus betegségekkel, beleértve a rákot is. Az algák a fukoidánnak nevezett vegyületet tartalmaznak, amely megakadályozhatja a tüdőrák és a prosztata rák terjedését.
Az utóbbi években a kutatók megkíséreltek kapcsolatot találni a kelp moszat és a fogyás között. A kelp természetes rostot – alginátot tartalmaz, amely megakadályozhatja a zsír felszívódását a bélben.
A Kelp pozitív hatással van a cukorbetegségben szenvedő betegekre is, mivel befolyásolja a vércukorszintet (csökkenti a vércukorszintet), ami különösen előnyös a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegek számára.
Felhasználási javaslat:
A moszat többféle formában kapható. A tengeri moszat tartalmú étrend-kiegészítők beépítésén kívül a táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy étrendünk kiegyensúlyozott legyen sok zöldséggel, mind a szárazföldről, mind a tengerből. A kelp levesben vagy salátával is fogyasztható, de hozzáadható zöldséglevekhez is.
Mellékhatások:
A kelpnek nincsenek ismert mellékhatásai, de ha túl sok kelp fogyasztás esetén, a test túlzott jódkoncentrációját okozhatja. Ennek eredményeként a pajzsmirigy túlzottan stimulálódik, ami a test károsodását okozhatja. Mivel az algák a nehézfémeket, például az arzénet, kadmiumot és ólmot is felszívhatják a vízben, tanúsított étrend-kiegészítők használata ajánlott.
Ellenjavallatok:
A moszat nem ajánlott hyperthyreosisban szenvedő embereknek (hiperaktív pajzsmirigy).
Tudtad?
Az aztékok a spirulinát használtak sütemények készítéséhez. A 16. század után elvesztették az érdekl..
A korai kutatások azt mutatják, hogy a chlorella fogyasztása csökkenti a vérszegénység kockázatát, a..
Hétfő - csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.