üres!
A weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása és a tartalom biztosítása érdekében. Néhány szükséges a webhely megfelelő működéséhez, míg mások nem kötelezőek. Több információ
A kávé nagyon elterjedt és népszerű stimuláns, amelyet a kávécserje (Coffea) megfőzött őrölt gyümölcséből ill. kávébabjából készítenek.
A mai modern kávékultúra, amely napjainkban az egész világon elterjedt, a 18. században alakult ki Európában. Viszont a kávé története sokkal korábbra nyúlik vissza. A legenda szerint annak hatásait véletlenül fedezte fel egy kecskepásztor, aki megállapította, hogy állatai néha ugrálva és táncolva töltik az éjszakát, amikor egy kávébokor gyümölcsét eszik. Ő maga is kipróbálta, és végül italt kezdett el készíteni a növény gyümölcséből.
Sokan nem tudják elképzelni a nap elejét kávé nélkül, de mindenkinek megvan a maga kedvenc módja az ital elkészítésére - török, szűrt, eszpresszó, tejjel, cukorral ...
Elkészítési javaslat: A kávé készítésekor kerülje a túl magas hőmérsékletet, mert ezzel megőrzi a kávé összes aromáját és számos hasznos összetevőjét. Ideális esetben a víz előkészítésekor nem forraljuk fel, ill. a víz hőmérséklete nem haladja meg a 90°C-ot. Túl magas hőmérsékleten vegyi anyagok szabadulnak fel a kávéból, amelyek negatív hatással lehetnek a koleszterinre és a szívre.
Török kávé készítése esetén vegyük le a dzsezvát (rézedény) a főzőlapról, amint a tartalma kissé megemelkedik.
Összetevők: pörkölt őrölt kávé.
Nettó mennyiség: 75 g.
Száraz helyen tárolandó.
Hétfő - csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.