üres!
A weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása és a tartalom biztosítása érdekében. Néhány szükséges a webhely megfelelő működéséhez, míg mások nem kötelezőek. Több információ
A közönséges vagy erdei áfonya (Vaccinium myrtillus) kékeslila termései rendkívül ízletesek, ezért minden júniusban szeretettel várjuk őket, amikor a szlovén erdőkben beérnek.
Jótékony hatásuk miatt egész évben használják a szárított áfonyát - teát készítve belőle.
A gyógyteáknál különösen fontos a megfelelő elkészítés és adagolás. Az aranyszabály az, hogy mindig frissen és az egyes növényekre vonatkozó utasítások szerint készítsük el.
Háromféleképpen lehet gyógyteát készíteni.
1. A főzet a gyógytea leggyakoribb formája. A szárított növényeket 90 fokos forrásban lévő vízzel leöntjük és 5-15 percig állni hagyjuk, majd a teát leszűrjük.
2. Az öntetet hőre nagyon érzékeny gyógynövényekből készítjük. Felöntjük szobahőmérsékletű vízzel, és egy éjszakán át állni hagyjuk, majd leszűrjük. .
3. Az esztergálást általában gyökerekből, kéregből vagy magvakból készítik. A fűszernövényeket hideg vízben forrásig melegítjük, majd 10-20 percig főzzük és leszűrjük.
Ha a teát nem tudod adalékanyag nélkül inni, tegyen hozzá mézet vagy citromot, de csak akkor, amikor már annyira kihűl, hogy langyos legyen - csak így nem pusztítja el a hőmérséklet a méz ill. a citrom hasznos anyagait.
Használat: 1 teáskanálnyit felöntünk 250 ml hideg vízzel, 3-10 percig főzzük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A szárított gyümölcsöket önmagukban is fogyaszthatja.
Összetevők: áfonya gyümölcsök.
Nettó mennyiség: 50 g
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet.
Tárolás: Száraz helyen, 25 °C alatt tárolandó.
Hétfő - csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.
Bankkártyás fizetési lehetőség. A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.